Wat zeggen anderen?

Met de volgende evaluaties krijgt u een goed beeld over Orchidee Care en haar diensten.


Op het moment dat onze 86 jarige moeder een ernstig gezondheidsprobleem kreeg waardoor zij ook ‘s nachts zorg nodig had hebben wij gebeld met Orchidee Care.

Zij hebben snel gehandeld en binnen 24 uur er voor gezorgd dat er een nachthulp aanwezig was en tevens een aantal keren per dag iemand kwam om zorg te verlenen. Geweldig hoe deze medewerkers een maand lang deze zorg met passie en liefde op zich namen en begaan waren met onze moeder die uiteindelijk weer goed herstelde.

Familie de Kort, Naarden - September 2020

Wij zíjn erg tevreden met de zorg die verleend is aan ónze moeder en vader.

De 5 verschillende dames ieder met hun eigen kwaliteiten kwamen 4 x per dag om zorg te verlenen hoofdzakelijk

aan onze moeder maar ook voor onze vader die was geopereerd aan zn knie. Ze hebben ons heel veel uit handen genomen in een toch al heel hectische en zware tijd zodat wij niet overbelast zouden raken.

En het is heel fijn dat er een professioneel iemand een zieke kan helpen met douchen enz. zodat de ouder kind relatie ook in stand blijft.

Ook mijn schoonvader is daarmee heel erg geholpen geweest want als hij dat allemaal zelf had moeten doen had hij zelf ook nooit zo voorspoedig hersteld.

Je kan Orchidee Care ook bellen met vragen of gewoon even om je frustratie kwijt te kunnen over zo'n uitzichtloze situatie. En er ligt een map in huis waar alle dames in schrijven wat ze zoal gedaan hebben die dag daar mag je ook altijd in kijken. Kortom wij zijn erg blij dat Orchidee Care deze 5 zware maanden de zorg voor onze moeder uit handen hebben genomen. En voor onze vader hebben gezorgd zodat deze voldoende kon herstellen. Dank jullie wel team van Orchidee Care.

Familie Steen, oktober 2019

Hanny was al geruime tijd ziek. Eind vorig jaar heeft zij diverse chemokuren ondergaan. Jammer genoeg heeft dit niet het gewenste resultaat gehad. Vanaf begin dit jaar werd het duidelijk dat de ziekte geen halt toe te roepen was.

Het dagelijkse leven kreeg een geheel andere wending. Het gewende patroon kreeg een geheel andere invulling. De thuiszorg kwam binnen gedurende een aantal maanden. Eind mei was duidelijk dat de thuiszorg niet meer voldoende was. Omdat Hanny duidelijk had gemaakt dat zij niet naar een hospice wilde moest er thuis uitgebreide 24-uurs zorg worden geregeld. Op aanraden van de huisarts kwamen wij in contact met de zorgverleners van Orchideecare. Vanaf het eerste moment hadden wij een goed gevoel hierover. De palliatieve zorg, de aandacht, de warmte en de belangstelling van deze zorgverleners voor Hanny en de directe omgeving was zeer voelbaar. Zij hebben Hanny tot het laatst op een zeer liefdevolle wijze met hun warmte, woorden en verzorging omringt. Wij als familie hebben daar een zeer goed en dankbaar gevoel aan over gehouden. In die toch al hectische en heftige periode waren de zorgverleners ook voor ons als familie een enorme steun.

Zorg is geleverd door Orchidee Care en de Samaritaanse

Utrecht, augustus 2018

Orchidee Care heeft mijn ouders enorm liefdevol bijgestaan tijdens de laatste levensfase van mijn vader.

De laatste weken van mijn vaders leven wilde hij s’nachts niet alleen zijn maar wel thuis blijven. Door de intensieve zorg die mijn moeder heeft moeten geven na de hersenbloeding van mijn vader 3 jaar geleden was het voor haar gezondheid niet goed ook s’nachts bij hem te blijven. Zowel mijn moeder als ik wilde wel graag zijn laatste wens van thuis blijven in vervulling laten gaan. Via de Buurtzorg kwamen wij in contact met Orchidee Care.

Djamila ontzorgde ’s nachts mijn moeder van de taak mijn vader te verzorgen, zodat zij goed kon slapen.

Ook mij heeft ze ontzorgt, doordat ze s ’nachts ook een oogje in het zeil hield bij mijn moeder.

De heer H. Krijnen, juni 2018

Orchidee care was voor ons tot grote steun tijdens de terminale fase van onze vader.

Via het ziekenhuis zijn wij in contact gekomen met deze kleine groep ZZP’ers voor de zorg van onze vader. Een klein team die rust en evenwicht bracht in huis en de laatste dagen van onze vader nog zo aangenaam mogelijk gemaakt hebben. De zorg die onze vader kreeg was respectvol, geduldig, vriendelijk en zorgzaam. Wij werden bijgetrokken en op de hoogte gehouden over onze vader zijn ziekte.

Onze vader kwam belabberd het ziekenhuis uit maar na 2 dagen knapte hij helemaal op. Dat gaf ons mogelijkheden nog wat momenten van kwaliteit met onze vader door te brengen. Onze vader werd helemaal in de watten gelegd. Dat gaf ons ook de mogelijkheid tot rust te komen.

Waar wij ook veel bewondering voor hadden is dat ze hun best deden hem elke dag even uit bed te halen om samen in de tuin te genieten. Van lekker eten die zij hadden klaargemaakt. Onze vader zag er altijd goed verzorgen uit dat zelf de visite er bewondering voor had. De contacten met de huisarts, apotheek enz. hebben wij helemaal aan hun overlaten, alles werd tot in de puntjes geregeld. Wij kijken tevreden terug naar 3 weken intensive en waardige zorg. Zonder de liefdevolle zorg van Orchidee care hadden wij het nooit voor elkaar gekregen. Dank je wel dames wij zullen jullie goede zorg altijd in ons hart meedragen.

Familie de Vries uit Zeist, juli 2017

Volgens mij kan ik het niet goed genoeg onder woorden brengen wat jullie voor mama, Martin en mij betekend hebben.

Op maandag 29 mei kwam mama uit het ziekenhuis om thuis haar laatste dagen door te brengen. Het was moeilijk en zij had pijn. Er was 24 uurs thuiszorg geregeld: Orchidee Care/ Zusters aan huis. Vivien was er om 12.30 uur en vanaf dat moment was zij continu in de weer om er voor te zorgen dat mama zo comfortabel mogelijk was. Dit omvatte bellen met huisarts, huisartsenpost, apotheek, technisch team om de pijnbestrijding in orde te maken. Mama werd 2 en een halve dag zo ontzettend goed, respectvol en liefdevol verzorgd, dat had niet beter gekund. Vivien heeft er voor gezorgd dat ik op een goede manier afscheid kon nemen van mama. Djamila van Orchidee Care kwam ook een aantal keren langs om te kijken hoe het ging. Ook op dezelfde manier: respectvol en liefdevol.

Deze mensen cijferen zichzelf helemaal weg voor degene die zij verzorgen. Echt geweldig en ik zal het nooit vergeten.

Maria

Na een lange periode van zorgen voor onze zieke vader kom je soms helaas tot de ontdekking dat je het niet meer zelf kan doen. Eind juli 2016 ging onze vader zo achteruit er 24 uur per dag hulp nodig was. Hij wilde graag thuis blijven, maar hoe regel je dat. Door een doortastende verpleegkundige kwamen wij in contact met Djamila van Orchidee-care. Zij bood ons de mogelijkheid om onze vader thuis te laten verplegen met 24 uurs hulp van haar en 3 andere verpleegkundigen.

Djamila, June, Lilian en Martha, vier fantastische vrouwen die allemaal even lief, zorgzaam en vooral met kennis van zaken onze vader verpleegden. Altijd vriendelijk, met een luisterend oor voor zowel onze vader als voor ons, namen zij alle zorg van ons over. Mijn vader noemde ze zelfs zijn lekkerbekkies. Van verzorgen, eten maken, het regelen met de verzekering, tot contact met de huisarts en/of specialist over de medicatie of als ze het gewoon weg niet vertrouwden. Alles namen ze ons uit handen. Vanaf dat moment hadden wij alle tijd om te genieten van het samenzijn met elkaar, wat een rust gaf dat.

28 september is onze vader thuis rustig ingeslapen. Het heeft hem de voorafgaande weken aan niets ontbroken. Hij was blij met de hulp en genoot van het gezelschap van de verpleegkundigen, hij had het niet beter kunnen treffen!

Bedanktd, namens de hele familie.

Peggy Verkerk-van Dillen